fredag 30 oktober 2009

Bloggtips

En svenska, boende i England, författare och illustratör.
Meningsbyggnad.
Skulle kanske börjat med "en författare och......"

Hur som helst så gillar jag hennes blogg där hon kort och roligt beskriver både sitt yrkesliv och privatliv!

Mera mera mera!!

Jag blir inte mätt.
Jag vill läsa fler böcker, ta fler fotografier, lära mig mer om photshop, måla mera, träna mera...

Ja, mer helt enkelt.

Tiden.

Men hur som helst, böcker! Hittade en bra sida för boktips idag så kika in här och så givetvis på En bok om dagen - mycket bra boktipssida!

torsdag 29 oktober 2009

Dimma

Idag, när jag fick med mig kameran, tänkte att det kanske går att ta någon morgonhimmelbild, så är dimman tjock...nåja..

Första tramptagen på spinningcykeln igår gav en wowkänsla med leende. Äntligen! Klart jag ska träna nu!
Sen visade det sig att instruktören var en inhoppare som bestämt att göra passet tyngre än vad som var tänkt så första halvan av passet tänkte jag "din jäkel, din jäkel". Sen tänkte jag på hur jag skulle beskriva träningspasset. Sen försvann alla tankar och jag trampade, bet ihop, kämpade med vänstra vristen som gjorde ont. Svor över vristen eftersom det kändes som att det är på gång med onda benhinnor igen. Svor över att jag inte rört mig. Insåg att jag inte får vara utan träning så många veckor igen.
Sen orkade jag inte tänka. Backarna var långa.
Efteråt: Glädje. Jag klarade passet, och tillfredsställelsen över att vara klar efter 45 min spinning är otroligt skön!

tisdag 27 oktober 2009

Inaktiv

Egentligen är jag kanske inte inaktiv, jag gör en massa saker hela tiden.
MEN jag hinner inte det jag vill.
Igår var jag för trött för att ens öppna photoshop. Jag har bilder på barnen från i söndags som jag vill göra något med. Fina porträtt på barnen i rörelse. MEN. Doh! Det jag vill göra kan jag inte än. Jag har INGEN ANING om hur jag ska göra. Alltså måste jag lära mig. Från början förslagsvis. Från grunden. När jag helst av allt vill hoppa över och ta alla tänkbara genvägar direkt till hur jag får till slutresultaten.
Bristande tålamod. Bristande tålamod som till stor del kommer av tidsbristen känner jag.

Gå till Snäckan och måla är inte ens att tänka på just nu.

Det fina vädret lockar min längtan att rusa hem och rycka med mig kameran ut i skogen igen.
MEN klockan fyra kommer snickaren och eftersom vintertiden är här lär det vara mörkt, eller i varje fall för mörkt, för fotografiska äventyr när han är klar med borrandet i kakelplattan.

Läser gör jag nästan inte heller utöver en liten stund precis innan jag somnar om kvällarna, då blir det några få sidor medan jag kämpar med ögonlocken tills texten blir alldeles suddig av trötthet...

Imorgon ska jag i alla fall träna. Första träningspasset sen jag blev dålig. Spinning. Lär kännas som att få börja om. Jag som hade fått upp flåset riktigt bra.

tisdag 20 oktober 2009

Kreativa idéer

har jag i varje fall även om jag inte vet om det blir så mycket gjort just nu...

Något julkortsskissande blev det inte i helgen som var, inte ens en tur till Snäckan för jag var som fastklistrad vid datorn och photoshop. Det är verkligen en ny värld som öppnas, mycket att lära och det är kul.
Nu ska jag inte sluta måla. Jag utökar bara möjligheterna till bildskapandet.

Måste ta mig till Snäckan den här veckan.

Och träna igen.

Tiden....

Pockettävling

Eftersom bloggandet är relativt nytt för mig tänkte jag ta och passa på att se om jag kan klura ut hur jag länkar till andra genom att tipsa om en Pockettävling hos Kerstins Krumelurer - funkar detta tro? I så fall ska själva utlottningsinlägget finnas här .

fredag 16 oktober 2009

Tema Fotografering

Nästa vecka verkar vi bli med nya kameran. Känner mig inte så lite insnöad på att ha en systemkamera igen och kunna fotografera.
Fram till dess är det förberedelser och jag läser Scott Kelby och jag har börjat titta på Photoshop. Nya vägar att skapa på.
Så det är det jag vill göra nu. När jag kommer hem. I helgen. Kanske bort till Snäckan en sväng med för att måla lite.
Förbereda julkorten kanske?
Och sen, när kameran är vår, ut och fotografera! Längtar!

All kreativitet är av godo. Att få fler vägar och verktyg är enbart positivt.

tisdag 13 oktober 2009

Läst bok: Ur min aska

av Inger Jalakas läste jag snabbt och otåligt. Snabbt för att den är lättläst, otåligt för jag-vill-inte-veta. Det är fiktion med sanning som omslagspapper. Jag vill inte veta om den sortens ondska. Samtidigt är Jalakas berättarform fängslande och hon är väl insatt i utsattheten. Läs den om du vill ha en kriminalroman som underhåller och skrämmer.

måndag 12 oktober 2009

På väg tillbaka

Förra veckans förkylning knockade mig totalt. Som tur var blev jag tillräckligt frisk till lördagens bjuding hos våra vänner - mycket lyckat! Förstår bara inte hur tre glas vin kunde bli så mycket... ;) Söndagen var långsam. Inget sades eller gjordes förhastat.

På väg tillbaka ingen alltså.

Och på väg in i nya vinklar nu kameravinklar!
Vi ska köpa oss en kamera, troligtvis den här veckan och med det kommer photoshoppande är det tänkt.
Jag menar, jag har ju så mycket tid över - så varför inte? :D
Nåja, allt kreativt är bra och på någotvis föder skapandet mer skapande. Alltså ska jag lära mig photoshop och lägga fotografering i synfältet igen. Det var länge sedan. Och med digitala mörkrum blir det på ett sätt mer tillgängligt än var det var sist jag höll på med foto.

Förutom att jag inte kunnat träna på en dryg vecka nu har jag inte heller kunnat gå till Snäckan. Där rinner tiden något känner jag om jag ska få ihop några bilder att lämna in för bedömning i slutet av året - kanske början av december?
Nå, no time like the present, så det är bara att ta nya tag igen. Göra flera saker samtidigt. Känn ingen press ;)

Läst något har jag gjort dock, men det får bli ett eget inlägg om det senare eller en annan dag.
Nu ska jag fundera ut middagsmat, eller snarare åka hem och skaka frysarna och se vad som går att göra på det som finns hemma, båda frysarna är i stort behov av att frostas av så det är läge att tömma dem något!

Glömde; Tittar mer på bilder nu, fotosidor än läser bloggar. Får försöka hitta en medelväg där, vill ha lite av allt... nej, vill ha mycket av allt! Tiden, tiden....

tisdag 6 oktober 2009

Eländes Elände!!

Som tur är jag inte sjuk ofta för när jag är dålig då är jag dålig! När män är sjuka är ingenting mot när jag är sjuk.
Orkar inte läsa, skriva eller ens tänka kreativt.

fredag 2 oktober 2009

Skulptrisen

av Minnette Walters blev så igår klar. Fick övergå från att ha den som till-träning-läsning till att läsa klart den hemma. (Delvis pga av inställd träning i onsdags då jag inte känner mig helt i form...).

Skulptrisen är en historia om ett fruktansvärt mord där intrigerna kring den misstänkte mördaren går bortom all fattning. En lättläst, underhållande deckare som samtidigt får läsaren att tänka till...