onsdag 31 mars 2010

om att åka till Blåkulla

Imorgon är det skärtorsdag och kvasten borde vara putsad och pyntad.
Nej, jag åker inte i år. Det är liksom samma hela tiden, år från år. I år blir jag hemma och firar påsk eller inte firar påsk med familjen på olika sätt istället.
Och fortsätter framtidsplanera ;-)
Fotografera ska jag göra, och photoshoppa, läsa och kanske tom en tur till Snäckan för att måla lite.
En hel del kommer hänga på om jag kan röra mig för på fredag är det åter ett mastigt träningspass.
Men Blåkulla, nej, det får vara i år.

tisdag 30 mars 2010

Kryptiskt...

Jag har viskat så länge att jag nästan
tappat rösten

det har inte med hemligheter att göra
ändå blir det som en annan hemlighet
nästan gått vilse

och hittat hem

måndag 29 mars 2010

Sommartid

Hur blir en folkomröstning till? Är det inte dags för en folkomröstning om sommartiden? De senaste åren har jag inte hört något förespråka att vi ändrar tiden vår och höst. Däremot hörs många klaga över hur jobbigt det är med tidsomställningarna. När det precis blivit ljust om mornarna ska vi ändra tiden så att det är mörkt igen. För vad? Jo, för att det ska bli ljusare om kvällarna. Fast det redan är ljust kvällstid. Inte undra på att många är morgontrötta när det är det tidiga ljuset vi behöver!
Nu har jag skrivt några rader om Löparen som jag läste ut igår och om Alice som jag såg i lördags.

söndag 28 mars 2010

Hemligheter...



...får man inte prata högt om, inte ens viska för den som viskar den ljuger...
och jag vet någonting... ;-)





lördag 27 mars 2010

Mölla II


Jag stannade inte i Underlandet även om jag absolut lät mig förtrollas, jag låter mig gärna svepas med i fantasivärldarna. Någonstans inom känns det även som att jag börjar vakna igen, orden hittar mig och jag dem, liksom bilderna, som melodier, tondöv som jag är.
Det blev ett besök i SF-bokhandeln där jag lyckade fynda billiga reaböcker: Dragonology, Egyptens Underverk, Juliane och Jag + Hemligt ansikte av Inger Edelfeldt, Simoqins Profetior av Samit Basu och Reginas sång av David & Leigh Eddings.

Dagens fråga, eller tidens fråga är en klagomursfråga: VAD får rökare att tro att kollektivtrafikens väntekurer är rökrutor? Vad?


fredag 26 mars 2010

Reser bort

Imorgon reser jag till Underlandet och hälsar på Alice.
Eftersom jag är övertygad om att jag kommer bli helt förtrollat förförd där borta är jag inte helt säker på när jag kommer tillbaka.

torsdag 25 mars 2010

Mölla på Tjörn


Hittade Color Range och så här kan en Mölla en grå söndag bli efter lite fix

A.A Milne var en klok man

så klok att han lät en liten nalle presentera klokheter för oss i stil med;

Poesi och visor är inte saker man hittar, utan det är saker som hittar en, och det enda man kan göra är att gå där de kan få tag på en.


osökt kommer jag att tänka på en kollega på ett arbete jag hade för många, många år sedan som var övertygad om att Walt Disney var den som skrivit böckerna om Nalle Puh. (Ja, och alla andra sagor såklart...). Han var så övertygad om detta att han inte gav sig förrän jag tog med en Nalle Puh original och visade. Huga vilka rysningar jag får av detta än idag! Brrrr!



onsdag 24 mars 2010

sammelsurium

Ofokus kan ta sig många uttryck. Som att jag städade längre än jag tänkt igår och därför gav mig själv mindre tid framför photoshop och moderskeppets dvd om kreativ retuch och montage.
Just när jag bestämt att jag ska läsa en bok i taget fastnar jag ohjälpligt i två böcker och kan inte släppa den ena till fördel för den andra. Det är en av pocketkedjeböckerna och så är det Löparen. Till detta tänker jag börja lyssna på en tredje i ipoden under träningspasset i eftermiddag.
Ja, ja jag är vad jag är. Imorgon har jag tänkt planera in kreativ tid efter jobbet. Måla i Snäckan eller photoshop hemma, ännu oklart.

tisdag 23 mars 2010

Andas in, andas ut


Våren tittar fram. Det blir svårt med koncentrationen och jag splittar upp mig i så många delar jag kan. Lite här lite där. Framtidsplanerar och ler. Kommer vara disträ en tid känns det som. Ska ta till vara.
Andas in. Andas ut.
En dag i taget.
Se framåt och vara här och nu.
Andas.

På bilden en katt jag känner som är busig som få och tillika en linslus.

lördag 20 mars 2010

Vinterns sista


Överdriver vinterns sista bild för nu får våren vara i antågande!

fredag 19 mars 2010

Träningsvärk, recensionsböcker och sushi

Ja, träningsvärken börjar redan kännas, ändå är det inte mer än två och en halv timma sedan passet slutade... så går det när jag håller mig lat alltför länge.
Köpte med sushi hem som lunch, alltid gott. Alltid!

Ifrån Natur & Kultur kom två recensionsböcker med posten. Tack! Det ska bli roligt att läsa både Ola Klippviks "Hotellet" och "Eldbärare" av Anders Björkelid.

onsdag 17 mars 2010

Deadlines är bra...

Samma sak som när jag jobbat till utställningar som när jag nu läste Frukta inte av Anne Holt. Att göra något under tidspress manar på. Ibland på ett positivt sätt, som den här gången.

måndag 15 mars 2010

Recensionsex och Pocketkedjeböcker!


Idag fick jag ett recensionsex ifrån Bokförlaget Gassy med Pontus Wikners debutroman Löparen.
Just debutromaner tycker jag är roligt att läsa och något år betade jag av en hel hög debuter. Det ska bli mycket roligt att läsa boken och jag återkommer om den i bloggdelen Läst & Sett framöver.

Med posten idag kom även mitt första paket i Pocketkedjan, om dessa böcker kan jag inte skriva än men tack Bokstävlarna - du har postat två böcker som jag är nyfiken på! Den ena har jag börjat i en gång för länge sedan men läste så många andra samtidigt att jag lämnade tillbaka den oläst till min kompis vars hylla den bor i.

Efter att jag glatt mig åt böckerna stack jag till postutlämningsstället och hämtade ett paket material som jag beställt och traskade bort till Snäckan med det. Jag har en tendes att handla material när jag vill måla men inte kommer mig för. Nya penslar och block brukar locka fram skaparandan. Så kanske även denna gång, om inte annat får jag ateljétid på fredag.

lördag 13 mars 2010

Lördag

En lördag går fort.

Nu är det kväll. Ett glas rödvin och sedan ett.

Det räcker så.

Återkommer med mera bilder och ord en annan dag.

torsdag 11 mars 2010

antingen eller....

Antingen åker jag och simmer efter jobbet idag.
Eller så åker jag hem och städar.
Risken med att städa är att soffan ser bekväm ut eller att något roligt vid datorn lockar.
Åker jag och simmar kommer jag oundvikligen att behöva städa imorgon.

Elle, belle, bi......


Paket två på väg....

Nu har jag postat det andra paketet i Pocketkedjan, det är måndag som är sista brevlådedagen och för att slippa riskera att glömma detta i helgen går det iväg idag!

tisdag 9 mars 2010

Cancerforskning/Fotografer mot Cancer

Fotografer mot cancer.

Nej, jag är inte fotograf.
Nej, jag har inte cancer.

Men bilder har stor betydelse för mig.
Min pappa var tills för bara några år sedan fotograf.
Min mamma dog till följd av en cancersjukdom.

Att stödja cancerforskningen känns rätt och riktigt.
Och viktigt. Framför allt viktigt.

Oavsett vilken insamling det sker genom.

(Det finns en fin logga för Fotografer mot cancer men jag lyckas ju aldrig riktigt med att lägga till loggor, ska lära mig det någon regnig dag....)

måndag 8 mars 2010

Betraktare av världen....

Rubriken ovan är en kommentar på mina vinterdisbilder från en av mina vänner på facebook. Hon är själv en kreativ människa på många sätt och hennes bildspråk tilltalar mig mycket. Hon, liksom jag, använder olika bilduttryck - alltifrån måleri till fotografering.
Den där kommentaren ovan... den värmer och gör mig rörd på ett märkligt sätt.
Alla bildskapare är betraktare så egentligen är det inget konstigt.
Jag betraktar och försöker fånga/återskapa.
Ibland lyckas jag, ibland inte.

söndag 7 mars 2010

fredag 5 mars 2010

Liten....


När jag var liten var jag omgärdad av djur. Djur var en sådan naturlig del i mitt liv att jag aldrig ens funderade på det. Här är ett gammalt foto på två av våra kattor från den tiden, Frida och Lotta. Den lille kattungen som nästan inte syns är Tarzan som sedan flyttade hem till en granne.
På fotot brevid är jag i en vagga från tiden före vi skaffade alla djur. Minnen. Och minnen som inte finns. I varje fall inte medvetet.

Inspirationsbilder från Snäckan



Nymålat!

Idag tog jag mig bort till Snäckan ett par timmar. Det blev lite akvarell/krita och det blev vända och vrida på en del, vilket ofta är halva arbetet.
Jag fotograferade när jag var där och smakprov finns dels här dels på hemsidan då jag försökt lägga upp andra bilder här än där.

Jag har idag också börjat med nästa dvd från Moderskeppet - "Kreativ retusch och montage" och åter igen - jag inser att jag har hur mycket som helst att lära mig och att mitt bildskapande kommer att växa och

förändras!
Spännande att vara nyfiken på vad jag själv kommer att åstadkomma...













Till vänster här är olja på aluminum.

torsdag 4 mars 2010

Planer och upprepningar

Bokrean har jag ännu inte besökt i år. Inte heller beställde jag några via nätbokhandlar. Duktig flicka! Jag kommer att gå på bokrean dock och jag kommer att bära med mig olästa äventyr hem men jag tänkte begränsa mig så gott det går. Därför har jag tänkt att bara gå till två bokhandlar i år. Kanske får den ena ett besök imorgon.
På måndag tänker jag träna efter jobbet - det var alldeles för länge sedan och kanske, kanske kan den andra bokhandeln ett besök efteråt.
Jag har förstått att det är helt ok att säga vilken bok som kommit hem som recensionsex så då kan jag säga att den bok som Piratförlaget så vänligt skickade till mig och som jag börjat läsa är Anne Holts "Frukta inte". Min plan är fortfarande att ha läst den före recensiondagen som är 17e mars, får se hur det blir för det är ca tre sidor/kväll innan jag somnar... hm..
Osökt kommer jag till upprepningar; jag orkar inte, jag hinner inte, jag vill så mycket men men men....
Skärpa mig kanske?
Det där med att varje dag måla ett penseldrag hellre än inget alls, rita ett streck, skriva en mening, läsa en sida... allt litet är bättre än inget.

Idag är underbara torsdagsfredag vilket betyder att tiden imorgon är min tid. Min dag att vakna tidigt på och att göra allt jag annars inte hinner. I varje fall lite av allt.
Fotografera, måla, läsa, photoshoppa, skriva, slöa....

För sen blir det lördag och det där sista flyttlasset, är det tänkt, ska köras så innan vi vet ordet av är det söndag och söndagar brukar inte vara produktiva och sen börjar det om med måndag igen.

Nåja, vad vore väl en bal på slottet?


tisdag 2 mars 2010

En separat blogg för böcker och filmer

Nu delar jag upp bloggen.

Känner att det blir något splittrat att ha tex inlägg om böcker jag läst i den här bloggen där jag vill så mycket mer.

Så de rena inläggen för böcker jag läst och filmer jag sett hittar du numer i Läst & Sett.
I detta nu kommer jag inte att lägga ner tid på att flytta gamla inlägg men kanske länkar jag fram och åter någon dag när jag har tid över. Tid över?? Hahaha...nåja...

Här kommer fortsättningsvisvis vara tankar om kreativa idér, fotografier och allt annat som kan tänkas komma.