tisdag 29 juni 2010

Oväntat

Med en av årets sommarpratare i öronen begav jag mig ut på promenad i eftermiddags. Gick ner till Snäckan mest för att hämta några vykort och väl där vart jag fångad. Plötsligt satt jag med pennor i hand, tusch, akvarell, penslar... Jag satt där och skissmålade, (verkligen med betoning på skiss för pappret var dåligt, det som låg närmast till hands...). Skisser blev det ändå några och jag återkommer förhoppningsvis dit redan imorgon för att se hur de verkar. Jag har börjat jobba med "formen" igen. En form som följde med mig under många år i målningar och nu kommer den tillbaka, är inte färdig med mig. Bara att följa.

måndag 28 juni 2010

Vardagslunk

Midsommar, en mycket trevlig sådan, kom och gick. Nu är det vardagslunk och jag tycker inte att det är kul. Jag tror det räcker så. Det här ska vara ett ställe där jag kan visa min kreativa sida, när vardagslunk och brödfödeinsamlande upptar den mesta tiden då är jag inte speciellt rolig att ha att göra med. Så är det bara.

fredag 25 juni 2010

Ljushälsning

För någon dag sedan när jag körde till jobbet och himlen var alldeles grå av tunga moln blev jag stum av ljuset som ändå lyste upp. Det var som att solen lyste underifrån molnen så att allt det gråa fick ett skimmer över sig. Jag ville måla. Då. Precis då. Var nästan lättad över att jag inte hade kameran med för jag hade varken tid eller möjlighet att stanna ändå. Får försöka fånga det ljuset ur minnet en annan dag.

Nu önskar jag en Glad Midsommar!

tisdag 22 juni 2010

Utan tankar

Lite paus känns det som, en rosa ros för att vila tankarna något. Återkommer imorgon.

lördag 19 juni 2010

I det vackraste landet...



...kanske molnen är mörka men vad gör det?
Att Matias idag lyckades fånga "Kyssen" under sin promenad i Stockholm är helt fantastiskt! Jag hoppas han visar sina bilder för dagen snart för de är värda att ses!

Uppdatering: "Kyssen" Matias fångade syns här


fredag 18 juni 2010

Fredagsnot

Hur gärna jag vill sitta med mina bilder idag inser jag att det är fredag och kvällen är här så istället hoppar jag i slappformen för kvällen och tar nya tag en annan dag. Kanske imorgon kväll och då kan det tom tänkas att jag har flera bilder på fallskärmshoppare.

tisdag 15 juni 2010

Inspiration i Helsingborg

Det var Helsingborg och Helsingör i helgen som var. Mycket, mycket trevligt! Spontant tog vi oss till Louisiana och där är alltid mysigt att vandra omkring. I synnerhet tyckte jag om den pågående utställningen med verk av Warhal. Giacomettis små och stora skulpturer står kvar och det är hemkänsla att bara få vara där en stund ibland.
Helsingborg bjöd på en lustig fontän och jag minns hur jag försökte fånga vattenfigurer i Malmös Folkets Park för många år sedan. Då tänkte jag måla akvareller, nu vet jag inte än men vattnet triggar fantasin och det är viktigt.

Annars är jag mest bra på att göra ingenting just nu känns det som. Jag har massor av fotografier att redigera och se vilka som det blir någonting av. Jag har kli i fingrarna för händerna längtar penslar och färger. Det kan bli mycket av allt och det kan sluta med ingenting.

Använda inspirationsbilderna kanske är en god idé.....?!

måndag 7 juni 2010

Redigera bilder


Jag ska laga mat på en något modernare spis än denna om en stund. Sedan ska jag ägna ett par timmar åt att utforska photoshop, fixa några bilder och lära mig saker.

lördag 5 juni 2010

Doften av Syrén

att fånga en doft, går det? Det går att minnas med hjälp av dofter, men fånga dem? Jag gjorde några tappra försök idag. Det är njutingsfullt!

onsdag 2 juni 2010

Morgongåvan

Från min älskade var en flygtur och ikväll bar det av. Från Säve till norr om Uddevalla och tillbaka!
Det är en underbar upplevelse att sitta i ett litet tvåmansplan och se kusten från ovan. Det är på många sätt som att stanna upp för farten känns inte.
Inser att jag är för trött och att jag verkligen behöver sova nu så redigera bilder får jag göra en annan dag.

tisdag 1 juni 2010

I skogen Annorlunda...


...där växer drömmarna på träd, där finns bara lugn och ingen stress.