måndag 22 augusti 2011

Utvecklas

Så om jag ger mig den på att jag ska utvecklas i mitt bildskapande så måste det gå vägen, eller hur? Jag tittar på bilder, jag läser photoshopguider, jag kommenterar andras bilder, jag lägger upp foton i bloggar, fotosidan, forum för att genom andras kommentarer kunna utvecklas och lära mig nya saker, nya vägar.
Det har inte blivit Snäckan och måleri de här fridagarna. Däremot har det varit trevliga dagar och jag har fotograferat massor. Bilden här ovan är tagen när maken och jag nästan var framme i Falkenberg i lördags, det regnade och var regndroppar på bilrutorna. Ingen direkt bildkvalité men som bild funkar den ändå, tycker jag.
I morgon vardag igen. Fyllt frysen med matlådor för veckan som kommer. Allt för att kunna bildskapa istället för att laga mat om eftermiddagarna.

fredag 19 augusti 2011

Ledig tid

På ett vis är det här en vilodag, en dag när jag mest kommer att lata mig känner jag. Inne på andra kannan kaffe och dataspel hägrar en stund till. Får inte riktigt grepp om en PS-grej så det får vila lite, tror det lossnar när jag tittar på det senare. Eller en annan dag snarare.
Vilodagar behövs. Eftertanke.
Idag var jag annars inställd på att gå till Snäckan och leka med färger. Akvarell. Regnet öser ner utanför och tanken på att då gå iväg, komma dit dyngsur för att försöka måla och sedan gå hem igen lockar inte direkt. Det finns flera dagar.

måndag 15 augusti 2011

Höstknutar

Slår knut.
Alla tankarna trängs och alla bilderna vill fram. Vardagsjobbet tar så otroligt mycket tid och energi, även om jag även där försöker tänka så fritt jag bara kan emellan uppgifterna som är en helt annan jag. Den jag som är arg och rivig och säkert ser sur och butter ut hela tiden.
Jag kan tänka på min älskade make och bubbla inombords av glädje över hur lycklig jag är. Fram kommer det inte, inte där. Där är jag fasad. Tills den krackelerar. Det gör den oftast när jag blir så arg över någon oförätt att det enda som kommer fram är tårar istället för riktig ilska.
Och så längtar jag bort och hem varje timma. Varje timma som segar sig fram. Hem vill jag och måla, fotografera, redigera, skriva, vara.
Går det att starta eget? Det borde gå vid sidan om allt tills jag märker om det bär sig. Då skulle jag vara tvungen att visa bilderna och måla medvetet. Men kan det bära sig? Säljer ens konst?
Har jag drivet?
Eller blir det mera knutar, trasselsudd?
Lika mycket som hösten ställer mindre krav och ger ro för läsande och kreatvitet med mera med mera och så vidare ger det också knutar.
För med hösten kommer mörkret, bristen på dagsljus, och alldeles för fort är det vinter igen.
Höstknutar. Inte så förtjust i höstknutar även om hösten annars är väldigt tilltalande.

söndag 14 augusti 2011

När ingen annan är vaken

Vaknar jag tidigt kan jag en stund njuta av lugnet, en kopp te, lite soffhäng och sedan bläddra bland bilder och tankar. Bildtankar ibland. Det är en skön stund på dagen och morse blev det en sådan. Turen till Käringön igår gav många bilder och vackra intryck.
Jag har snabbredigerat några av bilderna under dagen. Mest ändrat nivåerna något. Testa nya tekniker och lära mig nytt får det bli mer av en annan dag.
Vardag imorgon igen. Sedan, om jag inte minns fel fyra dagars ledighet. Åker bort gör vi något men kanske kan det bli lite ateljétid, det var länge sedan nu och färgerna väntar otåligt.

fredag 12 augusti 2011

Tidigt






Eller är det mitt i natten när klockan ringer halv fem?


onsdag 10 augusti 2011

Ändrad ambition för dagen

Det har av olika anledningar blivit lite sömn senaste tiden. Inga hela sovnätter. Visserligen sov jag i ett sträck från det att jag lade mig igår vid elva till dess att klockan ringde kvart över fyra imorse men jag har nog försummat sovandet ett tag vilket gör att jag är väldigt, väldigt trött. Jag ska strax sova en stund. Ville först bara sitta här lite, för jag vet med mig att det inte blir senare ikväll.
Ambitionen för dagen var att jag skulle länka ut några bra fotobloggar jag hittat. Några riktigt bra inspirationssidor. Det kommer bara att bli fel och halvdant känner jag nu. Därför väntar jag. Det får bli en annan dag, förhoppningvis redan imorgon.
Jag hade också tänkt nosa på mera funktioner i bildredigering men jag får det inte att fungera, säkert endast för att jag är just för trött, så även det får vänta.
Vill så mycket, orkar just nu så lite.

torsdag 4 augusti 2011

Om och om och om igen


Skapade mig för en tid sedan en blandad spellista på Spotify som nu går runt om och om igen när jag redigerar bilder och när jag går omkring och funderar. Det är en bra genväg till att trigga inspirationen och skaparlustan. Jag trivs väldigt bra med den nya datorn (läs mac) och även om det egentligen bara är ännu en pryl känns det bra att den kommer till nytta. Såklart.
Jag har en massa idéer som ramlar runt inom mig och en del av dem kommer säkerligen att införlivas medan andra förvandlas, förändras och förnyas.
Akvarellfärgerna har börjat viska till mig, jag tror jag får ta mig till ateljén en mulen dag och blöta ner ett papper och låta färgerna leka med mig.