torsdag 29 december 2011

Änglamakerskan av Camilla Läckberg


 Jag har läst alla Camilla Läckbergs deckare och jag brukar tycka att de är underhållande och bra. De sista två tyckte jag dessvärre saknade något, eller fick en känsla av att de hastats fram.
 Hennes senaste, "Änglamakerskan", är dock riktigt bra. Nu har jag inte läst en utan valade att lyssna på den via Storytel, en tjänst jag använder för att hinna med mer läsande. Jag har förstått att många stör sig på de kursiva styckena i Läckbergs böcker. Det brukar jag inte göra utan jag tycker snarare att det är de bitarna från dåtid som ger historierna en annan vinkel som tilltalar mig. Att lyssna på en bok gör att jag inte sett de kursiva styckena men jag förstod vilka de var och även denna gång väckte de bitarna nyfikenheten till att få veta mer om vad det var som hände.
 I Änglamakerskan kommer Ebba tillbaka till sitt barndomhem som hon inte besökt sedan hon vid 1-års ålder lämnades kvar där när resten av hennes familj försvann. Ebba kommer dit tillsammans med sin man och medan de börjar renovera huset börjar saker hända som får både polisen och (givetvis) Erika att nysta efter samband mellan dåtid och nutid.
 
Nu ser jag fram emot Läckbergs nästa bok, och om jag minns rätt har jag hört att hon nu ska skriva en bok med större mellanrum än tidigare. Låter bra.

torsdag 22 december 2011

Boktolva 2012


Nu har jag valt några författare som jag vill läsa nästa år. Det blev drygt 12 stycken men minst tolv av dem tänker jag läsa under 2012.
Det är Enligt O som har den här utmaningen hos sig och det ska bli roligt att både läsa och se hur det går för andra Boktolvare. 

Inom parentes har jag skrivit några boktitlar och det är för att det är böcker jag haft på en att läsa not ett bra tag och då kan jag lika gärna passa på att läsa just de böckerna.

Förutom Stephen King har jag inte läst något av de andra författarna tidigare. Att King står med beror på att jag inte läst något av honom på säkert tjugo år.


Carin Gerhardsen

Jessica Schiefauers (Pojkarna)

Kate Morton

Lina Forss

Martin Jerns (Affektion)

Muriel Barbery

Måns Kallentoft

Naima Chahboun

Nam Le (Båten)

Neil Gaiman (The Graveyard book)

Nick Hornby

Sara Stridsberg

Sarah Waters

Stephen King (Under kupolen)

Stewe Claesson (Mördaren är död)




onsdag 21 december 2011

Nu blir detta en Bokblogg

Jag vill ha en plats där jag samlar mitt läsande och nu får den här bloggen bli just det.
Mina bilder visar jag redan både på hemsidan och en-bild-om-dagen-bloggen.

Eftersom jag vill läsa mer än vad jag tar mig tid till att göra tänker jag utmana mig själv till en Boktolva för 2012. Idén har jag fått från Enligt O, en bokblogg som verkligen inspirerar mig till att vilja läsa mycket mer än vad jag gör. Och som Enligt O skriver så händer det ju faktiskt ingenting om jag inte får läst böckerna.

En Boktolva är att under ett år läsa tolv författare som jag inte läst förut. Innan året är slut kommer ett inlägg om vilka författare jag väljer. Det blir som en första utmaning.

Jag lyssnar en del på böcker, en annan form av läsande. I boktolvan kommer jag dock inte ha med ljudböcker.