lördag 11 februari 2012

Bokreafunderingar och byta bloggplats?

Funderar alltså på att byta till wordpress även för bokbloggen. Bygga upp den under en tid och sedan hänvisa härifrån och dit. Trivs bättre med wordpress.
En av anledningarna är att jag vill kunna blogga via iPhonen enkelt men där vet jag inte vilket som är enklast, wordpress eller blogger. Någon som vet?

Och så var det ämnet bokrea för snart är det dags igen.
Förr brukade jag bära hem tunga kassar från bokhandlarnas reor. Både av förbeställda exemplar och spontaninköp.
På senare år har det blivit allt färre bokreafynd.
Varför?
Kanske för att jag läser mindre. Lyssnar mer. Inte tar mig lästiden.

Jag har snokat lite på internetbokhandlarnas bokreor inför året och kikat på vad som kan vara värt att beställa. Inte beställt något dock.
För det är inte bokrea riktigt, tycker jag. Jag vill gå där och välja och känna och dofta och fynda. Lika mycket vill jag det som jag inte vill ut och trängas bland alla andra som vill fynda... En ekvation som inte riktigt går ihop.

Funderar på att kika på min Boktolva och se vilka böcker jag kan beställa från rean utav dem. Det kanske jag gör.
Samtidigt som jag då känner att jag borde gå till biblioteket mer också. Där var jag också mycket oftare förr och bar hem låneböcker av olika slag.

Det får kanske bli en blandning av alltihop. Och så ett besök på Partille Bokhandel för det är en väldigt trevlig affär. SF-bokhandeln får också ett besök men det tar jag nog lite längre fram.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar