fredag 17 juni 2011

Böcker jag lyssnat på under våren

Det var mycket jag tänkt få gjort den här veckan men som vanligt är jag tidsoptimist och känner inte vad som är rimligt att hinna med. Hur som helst tänkte jag lista några av de böcker jag lyssnat på via Storytel.

Ann Rosman: Fyrmästarens dotter och Själakistan. Uppläsare: Mirja Turestedt
Två deckare som utspelas på västkusten vid bla Marstrand. Båda böckerna fångade mig och jag väntar på att få ta del av hennes tredje bok som heter Porto Francos väktare. Jag vet inte om jag ska vänta på att lyssna på den eller om jag ska läsa den. Något som är viktigt vid ljudböcker är att berättarrösten stämmer och Mirja Turestedt gör just det, troligtvis lär jag vänta på att den kommer in till Storytel.

Klockan 10.31 på morgonen i Khao Lak av Pigge Werkelin,Lena Katarina Swanberg i en uppläsning av Rolf Lassgård
Självklart minns jag just Pigge Werkelin från rapportena om tsunamin i Khao Lak. Jag hade däremot inte tänkt läsa hans bok men jag är nu glad att jag lyssnade på den. Gripande berättelse om livet, döden och kärleken. Om hur han fick slåss för att kunna finna och begrava sin familj. Hur han hela tiden var säker på att han skulle bilda en ny familj.
När jag kom mot slutet av boken så drog tsunamin in över Japan och jag kunde känna, genom Pigges historia, vad de gick egenom som drabbades den här gången.

Fyrvaktaren av Camilla Läckberg i en uppläsning av Katarina Ewerlöf
Jag har läst alla Läckbergs övriga deckare. De är lättsam underhållning. Den här lämnade dock inga spår i mig, har för mig att jag tyckte att den var ganska tråkig.

Victoria, drottning med tiden av Herman Lindqvist i en uppläsning av Herman Lindqvist
Det går utan tvekan att lyssna på en bok av och med Herman Lindqvist just för att det är Herman Lindqvist som läser! Han röst och berättarförmåga är stor. Boken är intressant och handlar om Victorias uppväxt fram till det att hon träffar sin blivande make och deras förberedelser inför bröllopet.

Twilight - Om jag kunde drömma av Stephenie Meyer i en uppläsning av Mirja
Turestedt

Som jag nämnt så gillar jag Trueblood och jag tycker om vampyrerna som Ann Rice skrivit om. Twilight...jag har förstått att det är en hel del hysteri kring Twilight, både böckerna och filmerna. Jag förstår det inte riktigt. Först mot slutet av boken kände jag att jag började vilja veta mer men jag vet inte när eller om jag kommer fortsätta med Twilight-serien. Det finns så mycket annat att läsa/lyssna på och jag vet inte om tiden räcker för Stepenie Meyer och hennes vampyrer som går omkring i dagsljus?!

Alla vilda av Birgitta Stenberg i en uppläsning av Kristina Adolphsson
Självbiografiskt från Birgitta Stenbergs ungdom. Naket och avskalat.


Sedan har jag påbörjat några böcker som jag inte avslutat pga att uppläsarna inte tilltalat mig eller att historierna inte gripit tag om mig.
Precis som när jag läser, håller jag mig inte till en bok åt gången utan jag har några som jag växlar mellan.

2 kommentarer:

 1. Kul med en lista på lyssnade böcker! Vad brukar du göra samtidigt som du lyssnar?
  /Maria
  Storytel

  SvaraRadera
 2. Mestadels lyssnar jag när jag promenerar, åker kollektivt eller målar. Ibland även när jag sitter vid datorn hemma och trixar med foton eller spelar spel.
  Tack för din kommentar!

  SvaraRadera